s
RAS INFORMATIE
Teddy Dwerg/Teddy Dwergjes
Ik fok op een verantwoordelijke manier waarbij de gezondheid van de dieren op de eerste plaats komt.

LICHAAMSVORM/BOUW/TYPE:
Als uitgeproken dwergkonijntje verschilt de Teddy Dwerg geheel van de overige rassen. Hun lichaamsvorm is geblokt met zeer korte hals (zogenaamd halsloos) type C. Lichaam is voor even breed als achter. De romp is kort en de achterhand is goed afgerond. Ze hebben een korte loop. De beentjes zijn recht en kort. De voeten zijn kort goed gesloten; het staartje is klein en smal en is nauwsluitend tegen de achterhand gedragen.
Hun lichaamsvorm van zowel voedsters als rammen is gelijk en heeft geen wam-aanzet.

DE KOP:
De kop is bolvormig met breed voorhoofd en sterk gebogen neusbeen. De kaken, wangen en snuit zijn breed en sterk ontwikkeld. De ogen zijn groot en uitspringend.

OGEN:
De ogen zijn groot en steken onder een krachig oogbeen uit.
De kleur van de ogen moet passen bij de kleur van de vacht. Bij een gele vacht hoort bruine oogjes. Bij een blauwe vacht hoort blauwe oogjes.

OREN:
De ideale oorlengte is 6 cm. Maar er komen oorlengtes voor van 4,0 tot 7 cm. De oren worden ligt open V vormig gedragen om het overvloedige haar genoeg plaats te bieden. Bovendien zijn de oren mooi afgerond en goed behaard.

VACHT:
Bij de vacht geldt; hoe dichter hoe beter, de vacht moet over het gehele lijf lang zijn ong. 6 cm groep 7. Zowel de grannenharen als bijharen en wolharen mogen niet getankt zijn maar moeten mooi recht zijn zonder golfjes.
Belangrijk: Ondanks het lange haar, moet erop gelet worden dat de vacht relatief makkelijk te onderhouden moet zijn en blijven en dat hij niet tot snel vervilten mag neigen!!

KLEUR:
is er in een grote diversiteit aan kleuren en patronen, konijngrijs, blauw, blauwgrijs, bruin, chinchilla, geel, konijngrijs, oranje, zwart, haaskleur, konijngrijs, ijzergrauw, bruingrijs, bruingrauw, blauwgrauw, bruin vaalgeel en oranje. Patronen: Madagaskar, isabella, zilvervos (zwart, blauw en bruin) tan (zwart, blauw en bruin), donker sepia marter, midden sepia marter, donkerblauw marter, middenblauw marter, middengeel marter, donker sepia marterzilvervos, midden sepia marterzilvervos, donkerblauw marterzilvervos, middenblauw marterzilvervos. Alle mogelijke kleurvariaties komen in de teddy dwergen voor.

GEWICHT:
Wij streven er na de rasstandaard na te leven, voor zowel voedsters als rammen. Dit ligt tussen de 1350 en 1600 gram.
KARAKTER:
rustig met een zeer hoog knuffelgehalte. Teddy Dwergjes mogen graag op schoot zitten en vinden het heerlijk om geknuffeld te worden.

De Teddy Dwerg in Wit met blauwe oogjes zijn erkend (per 2012) .


WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ KLN (http://www.kleindierliefhebbers.nl/) EN KLEINDIEREN VERENIGING ENSCHEDE/LONNEKER